Ingrediences:
100 g of finely chopped onion
1 big yellow bell pepper (blended)
265 g of chickpeas (canned)
220 g of red lentils
2,5 g of ginger
3 bay leaves
2 – 3 g of chilli
11 g of garlic
4 g of turmeric
13 g of curry powder
20 g of vegetable stock (powder)/1 ½ of vegetable stock cube
A pinch of thyme
4 g of fennel seads
5 g of salt
400 ml of water
300 ml of coconut milk
45 ml of sweet chilli sauce
In a big pot preheated to a medium heat with two tablespoons
of butter and one teaspoon of oil, add onion and let it get translucent.
Later add all dry seasoning, cook it for 45 seconds.
Add blended bell pepper, water, coconut milk, lentils,
chickpeas – well simply add everything you haven’t used yet and bring the
mixture to boil.
Then cook until red lentils get soft – aproximetelly for 25
minutes on simmering heat with a lid on.
And of course – serve with rice.
Czech
Ingredience:
100 g najemno nakrájené cibule
1 velká žlutá paprika (rozmixovaná)
265 g zelené čočky (z plechovky)
265 g cizrny (z plechovky)
220 g červené čočky
2,5 g zázvoru
3 bobkové listy
2 – 3 g chilli prášku
11 g česneku
4 g kurkumy
13 g kari
20 g zeleninového vývaru (prášku)/ 1 ½ kostky zeleninového
bujonu
Špetka tymiánu
4 g fenyklových semínek
5 g soli
400 ml vody
300 ml kokosového mléka
45 ml sladké chilli omáčky
Do velkého hrnce předehřátého na středně vysokou teplotu
s dvěma polévkovýma lžícemi másla a jednou čajovou lžící oleje, přidejte
cibuli a nechejte ji zesklovatět.
Později přidejte veškeré suché koření a vařte jej po 45
vteřin.
Přidejte rozmixovanou papriku, vodu, kokosové mléko, čočky,
cizrnu – jednoduše přidejte vše co jste zatím nepoužili a přiveďte směs
k varu.
Poté vařte, dokud se červená čočka neuvaří do měkka – což
potrvá zhruba 25 minut na jemném plamenu s pokličkou.
A samozřejmě - podávejte s rýží.
Recept vypadá fajn, ale ocenil bych u koření jednotky ve lžičkách, na gramy se to počítá docela nepohodlně.
OdpovědětVymazat