neděle 19. března 2017

VEGAN GREEN SOUP WITH SPINACH AND CURLY KALE/VEGANSKÁ ZELENÁ POLÉVKA SE ŠPENÁTEM A KADEŘÁVKEM



Ingrediences:
100 g of white/yellow onion (roughly chopped)
90 g of parsley root (roughly chopped)
4 cloves of garlic
100 g of kale (do not bother with removing the hard parts of kale, you are going to blend it anyway)
250 ml of vegetable stock
7 g of fennel seeds
3 g of salt
4–6 g of chilli powder (add more if you enjoy spicier food)
2 g of provencal seasoning
400 ml of unsweetened almond milk
450 g of spinach puree

In a big pot preheated on a medium heat, add a tablepoon of butter, onion, parsley root and cook them for 3 minutes.
Then, add spinach puree (I have used frozen spinach) and defrost it with vegetable stock.
So just bring it to boil and cook it for few minutes, then lower down the heat and add the kale, cook again for 3 minutes and add all the seasoning along with almond milk.
Cook it on a medium heat for 3 minutes and then, add it into a blender and blend until smooth.
Later, pour it back into your pot and cook on a medium heat with a lid on for 25 minutes.




Ingredience:
100 g bílé/žluté cibule (nahrubo nakrájené)
90 g kořene petržele (nahrubo nakrájeného)
4 stroužky česneku
100 g kadeřávku (netrapte se s odebíráním těch tvrdých částí, vše se nakonec stejně rozmixuje)
250 ml zeleninového vývaru
7 g fenyklových semínek
3 g soli
4 – 6 g chilli prášku (přidejte více, pakliže máte rádi pálivé)
2 g provensálského koření
400 ml neslazeného mandlového mléka
450 g špenátového pyré

Do velkého hrnce předehřátého na středně vysokém plamenu, přidejte polévkovou lžící másla, kořen petržele s cibulí a vařte po 3 minuty.
Poté přidejte špenátové pyré (já použila mražené) a rozmrazte jej v zeleninovém vývaru.
Takže jednoduše přiveďte k varu a vařte po pár minut, snižte následně teplotu a přidejte kadeřávek, znovu povařte po 3 minuty a přidejte nakonec veškeré koření spolu s mandlovým mlékem.
Vařte na středním plamenu po 3 minuty a pak rozmixujte dohladka.
Dále vše jen nalijte zpět do hrnce a vařte po dobu 25 min na středním plamenu s pokličkou.




Žádné komentáře:

Okomentovat