čtvrtek 2. února 2017

DELICIOUS VEGAN SAUERKRAUT SOUP/VÝBORNÁ VEGANSKÁ ZELŇAČKA



I have always loved this soup, but originally it has some pig fat in it, meat, sausages etc.
Well and this soup is completely free from any animal products.
Meatless, animal fat-free, but stil delicious taste.

(From this recipe you will get around 5-6 portions.)
Ingrediences:
500 g of cabbage/sauerkraut
2 big red onions (finely chopped)
700 g of golden potatoes (peeled and chopped into 2 cm big cubes)
225 g of parsley root (diced into 1 cm thick cubes)
2 cloves of garlic (minced)
1200 ml of vegetable stock
70 ml of tomato paste
6 g of marjoram
6 g of sweet paprika
4 – 5  bay leaves
10 g of whole cumin
6 balls of all spice
8 g of whole pepper
3 g of smoked paprika
6 g of salt
3 g of ground pepper
8 ml of lemon juice
5 g of full-fat mustard


In a large pot add a big knob (around 10-20 g) of butter and let it melt on a medium heat.
Add onions and cook them until they get translucent.
Meanwhile, in a different smaller pot boil potatoes for 8 minutes and then, place them in a bowl for later use.
After couple of minutes add all seasoning, tomato paste, parsley root, cabbage/sauerkraut, garlic and mix well together and next add vegetable stock, lemon juice, mustard.
Stir well, bring it to the boil and cook on a medium heat with a lid on for 40 minutes.
Do not forget to stir from time to time.
After 40 minutes add potatoes and cook on a simmering heat with a lid on for another 20 minutes.
And you are done!
Enjoy it with freshly grounded pepper, sprinkle of salt and few drops of lemon!


Czech:


Vždycky jsem tuto polévku milovala, ale původně obsahuje sádlo, maso, párky atd.
Ovšem tato neobsahuje žádné zvířecí produkty.
Bez masa, bez zvířecích tuků, ale stále výborná chuť.

(Z tohoto receptu Vám vzejde cca 5-6 porcí.)

Ingredience:
500 g zelí kysané
2 velké červené cibule (najemno nakrájené)
700 g brambor (loupaných a nakrájených na 2 cm velké kostičky)
225 g kořenu petržele (nakrájeného na 1 cm velké kostičky)
2 stroužky česneku (utřeného)
1200 ml zeleninového vývaru
70 ml rajčatového protlaku
6 g majoránky
6 g papriky
4 – 5 bobkových listů
10 g kmínu celého
6 kuliček nového koření
8 g pepře celého
3 g uzené papriky
6 g soli
3 g mletého pepře
8 ml citronové šťávy
5 g plnotučné hořčice

Do velkého hrnce přidejte velký kus másla (okolo 10-20 g ) a nechte jej na středním plameni roztéct.
Přidejte cibule a zesklovaťte je.
Mezitím v jiném hrnci vařte brambory po 8 minut a následně je přemístěte do mísy pro pozdější použití.
Po pár minutách přidejte vše koření, rajčatový protlak, kořen petržele, zelí, česnek.
Zamíchejte a přidejte zeleninový vývar, citronovou šťávu a hořčici.
Řádně zamíchejte, přiveďte k varu a na středním plameni vařte s pokličkou po 40 minut.
Nezapomeňte čas od času polévku zamíchat.
Po 40 minutách přidejte brambory a vařte/duste na jemné teplotě s pokličkou po dalších 20 minut.
A máte hotovo!
Polévku si užijte s čerstvě namletým pepře, solí a pár kapkami citrónu.


Žádné komentáře:

Okomentovat