pondělí 30. ledna 2017

CHOCOLATE CHIA SEED PUDDING/ČOKOLÁDOVÝ PUDING Z CHIA SEMÍNEK




(This could be easily one big breafast, but I do split this portion in half for two portions.)


Ingrediences:
5 tablespoons of ground chia seeds
2  ½ tablespoons of cacao powder
120 ml of almond milk (I have tried almond milk from Mand’or and it was so extremely sweet, that there was no need for more sugar.)
1 ½ tablespoon of maple syrup (or not)
Pinch of salt

The real reason for me using ground almost like a flour consistency chia seeds is that I still can’t stand them in their regular shape and I personally think that they are better this way.
In a bowl of choice mix chia seed „flour“ with salt and cacao powder until there are no lumps and then pour in milk with maple syrup if desired or needed and mix.
Then let it sit in a fridge for at least 30 minutes or over night.
Top it with some good peanut butter.
In my case I have used my homemade cinnamon peanut butter, for which I have a recipe on my blog already, some fruits, crunchy muesli and hemp seeds – because more is more!

Czech:

Ingredience:
5 polévkových lžic umletých chia semínek
2 ½ polévkových lžic kakaového prášku
120 ml mandlového mléka (Zkusila jsem mandlové mléko od značky Mand’or, které je tak extrémně sladké, že tu nebyla žádná potřeba pro další cukr)
1 ½ polévkové lžičky javorového sirupu (či ne)
Špetku soli

Ten pravý důvod, proč jsem použila skoro na mouku umletá chia semínka je ten, že stále nemůžu vystát konzistenci, kterou chia semínka tvoří, pakliže jsou neumletá a upřímně si myslím, že jsou i lepší takto.
V misce dle Vašeho výběru smíchejte chia „mouku“ se solí, kakaovým práškem dokud směs nebude mít žádné hrudky a následně přilijte mandlové mléko a javorový sirup dle potřeby a zamíchejte.
Nechejte puding v ledničce uležet po aspoň 30 minut či přes noc.
Při servírování přidejte navrch arašídové máslo.

V mém případě jsem použila mé domácí skořicové arašídové máslo, na které mám již recept zde na blogu, nějaké ovoce, křupavé muesli a konopná semínka – protože víc je víc!

Žádné komentáře:

Okomentovat