(This could be easily one big breafast, but I do split this
portion in half for two portions.)
Ingrediences:
5 tablespoons of ground chia seeds
2 ½ tablespoons of
cacao powder
120 ml of almond milk (I have tried almond milk from Mand’or
and it was so extremely sweet, that there was no need for more sugar.)
1 ½ tablespoon of maple syrup (or not)
Pinch of salt
The real reason for me using ground almost like a flour consistency
chia seeds is that I still can’t stand them in their regular shape and I
personally think that they are better this way.
In a bowl of choice mix chia seed „flour“ with salt and
cacao powder until there are no lumps and then pour in milk with maple syrup if
desired or needed and mix.
Then let it sit in a fridge for at least 30 minutes or over
night.
Top it with some good peanut butter.
In my case I have used my homemade cinnamon peanut butter,
for which I have a recipe on my blog already, some fruits, crunchy muesli and
hemp seeds – because more is more!
Czech:
Ingredience:
5 polévkových lžic umletých chia semínek
2 ½ polévkových lžic kakaového prášku
120 ml mandlového mléka (Zkusila jsem mandlové mléko od
značky Mand’or, které je tak extrémně sladké, že tu nebyla žádná potřeba pro
další cukr)
1 ½ polévkové lžičky javorového sirupu (či ne)
Špetku soli
Ten pravý důvod, proč jsem použila skoro na mouku umletá
chia semínka je ten, že stále nemůžu vystát konzistenci, kterou chia semínka
tvoří, pakliže jsou neumletá a upřímně si myslím, že jsou i lepší takto.
V misce dle Vašeho výběru smíchejte chia „mouku“ se solí,
kakaovým práškem dokud směs nebude mít žádné hrudky a následně přilijte
mandlové mléko a javorový sirup dle potřeby a zamíchejte.
Nechejte puding v ledničce uležet po aspoň 30 minut či
přes noc.
Při servírování přidejte navrch arašídové máslo.
V mém případě jsem použila mé domácí skořicové
arašídové máslo, na které mám již recept zde na blogu, nějaké ovoce, křupavé
muesli a konopná semínka – protože víc je víc!
Žádné komentáře:
Okomentovat