sobota 25. února 2017

SIMPLE, YET DELICIOUS VEGAN RED LENTIL DHALL!/ PROSTÝ A PŘESTO VÝBORNÝ VEGANSKÝ DHALL Z ČERVENÉ ČOČKY!



Ingrediences:
400 ml of full fat cocout milk
140 g of tomato paste
300 g of red onions
1 big red bell pepper
240 g of borlotti beans (canned)
265 g of green lentils (canned)
3 g of fennel seeds
5 g of turmeric
13 g of kari
15g of garam masala seasoning
3 g of salt
2 vegetable stock cubes
25 ml of sweet chilli sauce
500 ml of water
250 g of red lentils (uncooked)
10 g of brown sugar
3 cloves of garlic

In your high speed blender blend red onions, garlic, red bell pepper until smooth.
Into a big pot add – oil of your choice and preheat the pot to a medium heat.
Add all dry seasoning to the pan and let them be for 2 minutes.
After 2 minutes add your blended vegetable, coconut milk, uncooked red lentils, green lentils and beans, stock cubes, the rest of the seasoning, sugar and water.
Bring it to the boil and cook until red lentils get soft and liquid will be well absorbed and thick.
Serve with rice!
PS.: for an extra creaminess I do recommend adding 10 – 20 g of good quality butter or a little bit more coconut milk!





Czech:


Ingredience: 
400 ml plnotučného kokosového mléka
140 g rajčatového protlaku
300 g červené cibule
1 červená paprika
240 g borlotti fazolí (z plechovky)
265 g zelené čočky (z plechovky)
3 g fenyklových semínek
5 g kurkumy
13 g kari
15 g koření garam masala
3 g soli
2 kostky zeleninového bujónu
25 ml sladké chilli omáčky
500 ml vody
250 g červené čočky (nevařené)
10 g hnědého cukru
3 stroužky česneku

Ve svém mixéru rozmixujte červenou cibuli, česnek, červenou papriku dohladka.
Do velkého hrnce nalijte – olej Vaší volby a předehřejte jej na střední teplotu.
Přidejte všechno suché koření a nechte ho pěnit po 2 minuty.
Po cca 2 minutách přidejte rozmixovanou zeleninu, kokosové mléko, nevařenou červenou čočku, zelenou čočku spolu s fazolemi, zeleninové bujony, zbytek koření a vodu.
Přiveďte k varu a vařte, dokud červená čočka nezměkne a voda nebude jí dobře nasátá a omáčka se díky tomu sama nezahustí.
Podávejte s rýží!
PS.: pro extra krémovost doporučuji přidat 10 – 20 g kvalitního másla či trochu více kokosového mléka!


Žádné komentáře:

Okomentovat