pondělí 10. října 2016

Pasta with tomato sauce and vegan ground beef / Těstoviny s rajčatovou omáčkou a veganským mletým masem



Sooo I have an obsession with pasta, tomato sauce and I also used to have an obsession with ground beef.
Little did I know how small amount of actual meat it in there and that I don’t need to use it at all.
But you know. People learn from mistakes.
I am just happy, that I have found vegan alternative for ground beef, that works just as good as not even better than beef.
And the miracle is – LINDA MCCARTNEY and her VEGEMINCE!
It is vegan, it is high in protein, fibre, it has low saturated fat and it is so versatile!
I love it.
And it is cheap! 454g of Vegemince was for 4 dollars and that is good, compared to other brands for less amount.
But less talking, more cooking!

Ingrediences:

535ml of tomato paste
500ml of tomato puree
260ml of vegetable stock
2 medium sized onions
4 cloves of garlic
220g of Vegemince
1 and ¼ tablespoon of paprika
1 tablespoon of basil
2 bay leafs
4 balls of allspice
1 teaspoon of salt and pepper
1 tablespoon of cumin
1 tablespoon of oregano
¾ tablespoon of Nutritional yeast
1 and ¼ tablespoon of Knorr seasoning (picture is bellow)

First prepare your onion by chopping it into small cubes, add it into big preheated pan with a little bit of olive oil and let it get translucent. Then add your Vegemince and all spices along with 4 cloves of minced garlic and mix everything together until well coated.
You can add more olive oil to make your „beef“ roast better or not OR add little bit of water.
Stir well and constantly, for around 10 minutes on medium to high heat until golden.
After that check if spices are good, if it needs little bit more salt, pepper. But don’t over do it. You can always add more into a sauce.
Now, add your tomato paste and puree. Stir and take down the heat to simmer, put a lid on and let it be for 25-30 minutes. But in the meanwhile check if it is okay, stir, put the lid back on and leave it do it’s magic!
After 30minutes you are done. You can always keep on cooking for longer period of time, if you want stronger flavor or thicker sauce, but it should be just perfect.
Right now just boil some pasta and place in on a plate, sauce on top and sprinkle everything with some vegan Parmesan cheese and eat! (And because I like you, I will give you a recipe for my vegan awesome Parmesan cheese – http://naomimarkova.blogspot.cz/2016/10/vegan-parmesan-vegan-parmezan.html )

PS.: It tastes like Bolognese sauce, thank me later.



Czech:


Upřímně mám mírnou závislost na těstovinách, rajčatové omáčce a také jsem byla závislá na mletém mase.
Vůbec jsem ale nevěděla, jak malé množství masa se v něm nachází a že ho vlastně vůbec nepotřebuji použít.
Ale znáte to, lidé se z chyb učí.
Jsem ale ráda, že jsem našla veganskou alternativu pro mleté maso, které funguje stejně dobře a ne-li lépe než hovězí či maso jako takové.
A tím zázrakem je -  Linda McCartney a její VEGEMINCE!
Je to veganské, s vysokým obsahem proteinu, vlákniny, s nízkým obsahem nasycených tuků a je má to mnohostranné využití!
Miluju to!
A je to i levné! 454g Vegemince bylo za 99,- kč, což je super, když to srovnáme s jinými značkami s menším množstvím.
Ale méně mluvení a více vaření!

Ingredience:
535ml rajčatového protlaku
500ml rajčatového pyré
260 ml zeleninového vývaru
2 střední cibule
4 stroužky česneku
220g Vegemince
1 a ¼ polévkové lžíce papriky
1 polévková lžíce bazalky
2 bobkové listy a 4 kuličky nového koření
1 čajová lžíce soli a pepře
1 polévková lžíce kmínu
1 polévková lžíce oregana
¾ polévkové lžíce Lahůdkového droždí
1 a ¼ polévkové lžíce Knorr koření


Nejdříve si připravte cibuli, nakrájením na malé kostičky a dejte ji na velkou předehřátou pánev s trochou olivového oleje a dovolte jí zesklovatět. Poté přidejte Vegemince, spolu se vším kořením a 4 stroužky natřeného česneku a vše pořádně promíchejte, až bude pokryto.
Můžete přidat více olivového oleje, aby se Vaše „hovězí“ lépe smažilo, nebo ne a NEBO přidejte trochu vody.
Míchejte neustále, po dobu cca 10ti minut na střední až vysoký plamen dokud „mleté“ nezezlátne.
Poté zkontrolujte, zda Vám sedí koření, zda to potřebuje více soli, pepře.  Ale nepřežeňte to. Vždy můžete ještě přidat koření do omáčky.
Nyní, přidejte Váš rajčatový protlak a pyré. Zamíchejte a dejte vařič na slabý plyn, přikryjte pokličkou a nechte jemně pobublávat po 25-30 minut. Ale během toho, se nezapomeňte dívat, zda se nepálí omáčka občas zamíchat a dát opět pokličku nahoru a nechat to dělat své kouzlo!
Po 30ti minutách máte hotovo. Vždy můžete vařit ještě déle, pokud chcete silnější chutě či hustší omáčku, ale mělo by to být i tak perfektní.
Teď stačí jen uvařit špagety, dát je na talíř, omáčku na vrch, vše posypat veganským Parsmesánem a jíst! (A protože Vás mám ráda,tak Vám dám také recept na můj veganský Parmesán http://naomimarkova.blogspot.cz/2016/10/vegan-parmesan-vegan-parmezan.html )

PS.: Mimochodem to chutná jako Bolognese omáčka, děkovat můžete později.










Žádné komentáře:

Okomentovat