úterý 4. října 2016

Vegan parmesan/ Vegan parmezán





There is and there always will be one thing I will always love and that is cheese.
And mainly Parmesan cheese.
Because it is essential for most of Italian recipes I love.
So for those who share these feelings with me is this recipe perfect!
It will be perfect on a pasta, in pesto, in creamy sauces or just on top of your meal!
Just give it a try and you will see!






Ingrediences:

1 and 1/2 tablespoons of almonds
2 tablespoons of nutritional yeast
1 to 2 teaspoons of salt (depends on how salty you like it, so start with less)
2 tablespoons of sesame seeds

2 tablespoons of sunflower seeds

(If you like more creamy taste, just add more almond or you can add some cashew nuts)



Just blend everything in your food processor until Parmesan consistency.
Enjoy!



Czech:

Vždy tu byla je a bude jedna věc, kterou vždycky budu mít ráda a to je sýr.
Především Parmezán.
A to hlavně, protože je základní součástí mnoha italských receptů, které miluji.
Takže pro ty, kteří se mnou sdílí stejné pocity, je tento recept perfektní!
Bude skvělý na těstovinách, v pestu, v krémových omáčkách či jen na posypání Vašeho pokrmu!
Zkuste a uvidíte!

Ingredience:
1 a 1/2 polévkové lžíce mandlí
2 polévkové lžíce Lahůdkového droždí (NE DROŽDÍ SE SLADEM!)
1 až 2 čajové lžíce soli (množství záleží na tom jak moc máte rádi slané věci)
2 polévkové lžíce sezamových semínek
2 polévkové lžíce slunečnicových semínek

(Pakliže máte raději krémovější chutě, přidejte více mandlí či pár kešu oříšků)

Vše umixujte ve Vašem mixéru (v tzv. food processor) na jemno či do hrubší konzistence Parmezánu.






Žádné komentáře:

Okomentovat