sobota 22. října 2016

Pizza pockets! Pizza kapsy!

Hello, 

so first of all, I want to thank you for first 1000 views, because it is really surprising and I am honored!
So thank you!





And second of all, I want to introduce you perfect food for a Friday night, well, every night to be honest!
These pockets are made from premade and also prerolled puff pastry (which is really easy to find in vegan version in many stores), homemade TOMATO SAUCE WITH VEGAN GROUND BEEF and AMAZING RECREATION OF BEDDA CHEDDAR CHEESE! It melts! It can be used as a spread on a bread, sandwich, baked on potatoes whatever you like!
So let's hop right into it and enjoy!

The only two things you need to make is my Tomato sauce with vegan ground beef, for which I give you a link over here and cheese.
I've made 12 pockets, with 2 packages of puff pastry and I've made 1/2 of tomato sauce less then is in the recipe. So this is really upto you how much you want - remember you can always freeze sauce for later use!



So lets make it!

If you've bought prerolled puff pastry than just unroll it and cut it into 6 equal pieces like this 




Then you need to make your cheese sauce or you can buy yourself vegan cheese alternative, but for me vegan cheese is still little dull - so I've bought few moths ago BEDDA CHEDDAR CHEESE on VEGANZ.CZ and honestly - only thing that reminds me of cheddar is color. It is not bad, but is also not good. 
So I decided to change it into something that melts faster and tastes delicious.
You will need:

VEGAN CHEESE 

Ingrediences:

Vegan BEDDA CHEDDAR CHEESE 150g (cut it into small pieces)
1 cup of milk
1 tablepoon of Nutritional yeast
1 teaspoon of garlic powder
1/2 teaspoon of salt and pepper
1-2 - teaspoons of paprika 
1/2 teaspoon of dry seasoning for vegetable such as Knorr 
1 teaspoon of brine from Jalapenos
and 1 small Jalapeno pepper if you like if spicy (add little by little and taste it)


Into a pot, add all ingediences and bring it to boil, then take down the heat to simmer and stir all the time for around 5 minutes and make sure, that nothing is burning.
After 5 minutes, taste it, adjust flavors to your preference and add everything to blender and blend until smooth.
And it is sooooo doooone and soooo goood!
Next day, after it sits for few hours, it is even better!


Now, after you divided your pastry to 6 pieces add your tomato sauce with groud beef, cheese and I also added boiled spinach cooked just with salt  and one clove of garlic and also spring onion on top.
Don't add too much, otherwise it will be too big and it can break up.






Highlighed parts smear with a little bit of water and that will be your glue for non smeared part and bring it together until you will end up with something like this.




Seal ends with fork to make sure that inside won't go out.

And now just repeat process.
Easy peasy lemon squeezy.




Preheat your oven to 200 degrees and pop them in for 22 minutes or until golden brown crispy!








ENJOY YOUR MEAL!

PS.: If there are any recipes, you would like me to try for you, let me now in the comments! 


Czech:

Zdravím,

nejdříve, bych Vám chtěla poděkovat za prvních 1000 views, protože je to upřímně překvapující a jsem velice poctěna!
Takže děkuju!



Pak bych Vám ráda představila perfektní jídlo pro páteční večery, no upřímně asi pro každý večer!
Tyhle kapsy jsou dělané z kupovaného listového těsta(které je velice snadné najít jako veganskou verzi v obchodech), DOMÁCÍ RAJČATOVÉ OMÁČKY S VEGANSKÝM MLETÝM MASEM a SKVĚLÉ REKREACE BEDDA SÝRU S PŘÍCHUTÍ CHEDDARU!
Roztéká se! Může být použit i jako pomazánka na chléb, sandwich, pečený na bramborách, jakkoli máte rádi!
Takže se do toho rovnou pustíme!

Víceméně jediné dvě věci co musíte uvařit je moje Rajčatová omáčka s vegan mletým masem, pro který Vám níže dám odkaz a sýr.
Dělala jsem 12 kapsiček, z dvou balíčků listového těsta a udělala jsem 1/2 rajčatové omáčky méně, než je uvedeno v receptu. Takže je vážně na Vás kolik omáčky chcete - pamatujte, vždy ji můžete zmrazit na později!


Takže se do toho pusťme!
Pakliže jste si koupili předválené těsto, tak jej nakrájejte do rovnoměrných 6-ti čtverců.


Potom budete potřebovat si vyrobit svůj sýr nebo si jej můžete koupit, ale pro mě jsou veganské sýry stále trochu nudné a upřímně nesýrové - takže jsem si před pár měsíci koupila s nadějemi BEDDA CHEDDAR CHEESE na VEGANZ.CZ a upřímně - jediný věc, která mi připomíná cheddar je barva.
Není to špatné, ale taky to není dobré.
Takže jsem se rozhodla místo vyhození, to přetvořit do něčeho co se roztéká snadno a chutná božsky.
Budete potřebovat:

VEGANský sýr 

Ingredience:
Vegan BEDDA CHEDDAR CHEESE 150g (nakrajéný na malé kousky)
1 hrnek mléka (200-250ml)
1 polévková lžíce Lahůdkového droždí
1 čajová lžička česnekového prášku
1/2 čajové lžičky soli a pepře
1 - 2  čajové lžičky papriky
1/2 čajové lžičky suchého koření na zeleninu jako například Knorr
1 čajová lžička láku z Jalapenos
a 1 malá Jalapeno paprička, pakliže ho chcete pálivý (ale přidejte po troškch a vždy ochutnejte)

Do hrnce, přidejte všechny ingredience a přiveďte je k varu, potom teplotu snižte na mírné vření a neustále míchejte po 5 minut a dávejte pozor, aby se to nepálilo.
Po 5-ti minutách, ochutnejte a upravte kořením chuť dle svého uvážení a následně vše přidejte do mixéru a mixujte dohladka.
A je to výbornééé!
Další den je to po uležení ještě lepší!

Teď rozdělte své těsto na 6 částí a přidejte omáčku, sýr a já také přidejte dušený špenát s jedním stroužkem česneku a také jsem přidala jarní cibulku navrch.
Nedávejte toho moc, jinak to bude moc veliké a může to prasknout.



Zvýrazněné části potřete trochou vody, což bude fungovat pro nepotřené části jako lepidlo a vše se spojí dohromady až skončíte s nečím takovýmto 



 Spojte konce vidličkou a ujistěte se, že vnitřek nevyteče.
A pak opakujte proces.


Nyní předehřejte troubu na 200 stupňů a pečte po 22 minut nebo až budou kapsy zlatavě hnědé.



AŤ VÁM CHUTNÁ!

PS.: Pakliže by se vyskytl nějaký recept, který by jste chtěli ode mě zpracovat, tak mě kontaktujte do komentářů. I pokud by bylo něco jiného, co by Vás zajímalo :)



Žádné komentáře:

Okomentovat