úterý 15. listopadu 2016

Bucatini pasta with Tomato sauce, Vegan Roasted Sausages and pine nuts/Bucatini těstoviny s omáčkou z čerstvých rajčat, veganskými restovanými párky a piniovými oříšky


This week is in a hurry, so I needed a meal, which is going to be quick, filling, easy and tasty.
Well, and tomatoes were in sale, I had to buy loads of them, so tomato pasta was an easy choice!
But this time, I am making it a little bit different, fancier, easier and it is going to be delicious!


(This recipe is for aproximetely 7-10 portions – remember that tomato sauce is always good to have in a freezer in case you need it!)


Ingrediences:

1300g of tomatoes (chopped into medium sized cubes)
2 big onions (finely chopped)
15g of oregano
5g of cumin
10g of paprika
10g of pepper
5g of Knorr seasoning for vegetable
5g of salt
5 cloves of garlic (finely chopped) + I added 3g of dry one in the middle of cooking
15ml of sweet balsamic vinegar (it has to be sweet vinegar – keep that in mind)
230ml of tomato paste
200ml of vegetable stock
100g or more of baby spinach (this is optional – i wanted to use it up)
1 sausage per portion (I love using LINDA MCCARTNEY'S OUTRAGEOUSLY SUCCULENT VEGETARIAN SAUSAGES – just cut them into pieces 2cm thick and roast them with pinch of salt, pepper and garlic powder until golden)
And of course  Bucatini or any pasta you like

This recipe is really, really easy.
Just chop all your vegetable, the smaller the better and preheat your big pot on a medium to high heat with a tablespoon of olive oil and add onions first.
Let them get translucent for around 5-10 minutes.
Then, add your seasoning and mix well.
A LITTLE TIP – If you are using dry seasoning, add it before main ingrediences, they will have some time to release flavor and they will be stronger.
After 1-2 minutes, add your chopped tomatoes, tomato paste, vegetable stock and mix well.
Bring it to boil and then turn heat down to simmer and let it do it’s magic for 30 minutes to 40 minutes.
After 30 minutes, add spinach and let it quickly cook in your sauce.
If you are using fresh baby spinach – it will take few seconds.
Right now, just boil your favorie type of pasta, place it on the plate, sauce on top along with roasted sausage, add some fancy pine nuts and your favorite cheese!


Enjoy!!

Czech:

Tenhle týden je celý velice uspěchaný, takže jsem potřebovala jídlo, které bude rychlé, syté, snadné a chutné.
No a když jsem zjistila, že rajčata jsou v akci, musela jsem jich koupit hromadu a bylo jasné, že se budou vařit těstoviny s rajčatovou omáčkou.
Ale tentokrát, jsem to chtěla udělat jinak, honosněji, snadněji a věřte, že Vám to bude skvělé!


(Tento recept je pro cca 7-10 porcí – pamatujte, že mít rajčatovou omáčku v mrazáku je vždy super, pro případ, že ji budete potřebovat!)


Ingredience:

1300g rajčat (nakrájených na střední kostičky)
2 velké cibule (jemně nakrájené)
15g oregana
5g kmínu
10g papriky
10g pepře
5g Knorr koření na zeleninu
5g soli
5 stroužků česneku (jemně nakrájeno) + 3g jsem přidala v polovině vaření
15ml sladkého Balsamica (musí být sladké, mějte to na paměti)
230ml rajčatového protlaku
200ml zeleninového vývaru
100g či více mladého špenátu (tohle záleží na Vás, já jsem potřebovala toto množství zdělat)
1 párek na porci (Miluji používat párky od LINDA MCCARTNEY'S OUTRAGEOUSLY SUCCULENT VEGETARIAN SAUSAGES – nakrájejte je do cca 2cm tlustých kousků a osmažte je se špetkou soli, pepře a sušeného česneku dozlatova)
A samozřejmě těstoviny Bucatini či jiný druh Vašich oblíbených těstovin

Tento recept je vážně, vážně jednoduchý.
Jednoduše nakrájejte všechnu zeleninu, čím menší tím lepší, předehřejte svůj velký hrnec na střední až vysoké teplotě vařiče s polévkovou lžící olivového oleje a jako první přidejte cibuli.
Nechte je zesklovatět po cca 5-10 minut.
Pak přidejte všechno koření a zamíchejte.
MALÝ TIP – Pokud používáte suché koření, tak jej přidejte před hlavními ingrediencemi a tím pádem, budou mít více času na to vypustit chutě a koření bude silnější.
Po cca 1-2 minutách, přidejte nakrájená rajčata, protlak, vývar a zamíchejte.
Přiveďte k varu a poté snižte teplotu a duste/nechte jemně pobublávat a dělat své kouzlo po 30 až 40 minut.
Po 30 minutách, přidejte mladý špenát a nechte jej uvařit v omáčce.
Pokud používáte čerstvý mladý špenát – tak po potrvá pár vteřin.
Nyní pouze uvařte svůj oblíbený druh těstovin, dejte na talíř spolu s omáčkou, osmaženými párky a pár šmrncovními piniovými oříšky a Vaším oblíbeným sýrem!
Ať Vám chutná!

Žádné komentáře:

Okomentovat