středa 2. listopadu 2016

VEGAN Pumpkin risotto/ VEGAN Dýňové rizoto





It is everywhere.
In the wind, on the earth, in the type of a tea you choose to drink, in books, in your clothing and especially in your food.
AUTUMN!!!!
Ok allow me to calm down and speak clearly.
I love autumn, everything about it! Warm clothing and food that comes with it.
And for few weeks I’ve had huge cravings for something with pumpkin, that I had to do it.
I just had to. And keep in mind, I haven’t had pumpkin in like 15 years of my life (I am 21) and I loved it.
So no more talking, let me show you the recipe!



For this amazing VEGAN Pumpkin Rizoto you will need:

(This is for me, for whole week so there is cca 8 portions, but it also depends on how much sauce/cream you want in your portion.)


Ingrediences:
1200ml of pure pumpkin puree (or just boil 2 medium sized Hokkaido pumpkins for 13 mins and blend them until smooth)
160g of beef slices by THE VEGETARIAN BUTCHER (this part is optional)
2 medium sized onions  (finely chopped)
2 cans of peas (drain the water out) (cca 300g)
1 big handfull of Italian parsley (finely chopped)
2 and ¼ teaspoons of garlic powder
1 teaspoon of marjoram
½ teaspoon of pepper
½ teaspoon of salt
½ teaspoon of cumin
500ml of vegetable stock
4 teaspoons of MY VEGAN PARMESAN CHEESE or you can use Nutritional yeast (but it will not be the same)


Add your onions into a large pan with two tablespoons of olive oil and let them get translucent on a medium to high heat for around 5-7 minutes.
Then add all your seasoning, except for a Parmesan cheese and also add peas.
If you don’t want peas, you can use broccoli or green beans.
But if you choose to go for a broccoli, then don’t put it into your sauce, just add it on top of everything.
Now stir everything together and let those peas to warm up for 3-5 minutes.
Then add your puree with all four teaspoons of Parmesan cheese and mix it together, along with 4 tablespoons of soy milk or almond milk.
After that just add 500ml of vegetable stock and mix well.
Right now just bring it to boil, then take it down to simmering heat and let it do it’s magic for 15-20 minutes or until it thicken up.


FOR BEEF SLICES:
(I did not add them to a sauce, because I ike them more crispy)

½ teaspoon of garlic powder
½ teaspoon of onion powder
½ teaspoon of paprika
½ teaspoon of cumin
½ teaspoon of marjoram
½ teaspoon of vegan worchester sauce
Pinch of salt and pepper

Just add them onto a pan, with a little bit of oil, along with all the seasoning and the sauce and let it cook until crispy on medium to high heat.


SERVE WITH RICE, SAUCE, BEEF SLICES, PARMESAN CHEESE AND PARSLEY!





Czech:

Je to všude, 
Ve vzduchu,v zemi, v druhu čaje, který pijete, v knihách, v oblečení a hlavně v jídle.
PODZIM!!!
Dovolte mi, abych se uklidnila a mluvila jasněji,
Miluji podzim a vše co s ním přichází! Teplé oblečení a jídlo.
A po pár týdnů, jsem měla hroznou chuť na něco co zahrnuje dýni, takže jelikož je jejich sezona, musela jsem to udělat.
Prostě jsem musela.
A prosím vězte, že jsem dýni neměla takových 15 let (Je mi 21 let) a milovala jsem to.
Takže méně mluvení a dovolte mi ukázat recept!

Pro tohle úžasné VEGAN Dýňové rizoto budete potřebovat:

(Tohle je mimochodem jen pro mě, na celý týden, takže je tu cca 8 porcí, ale ovšem záleží na tom, kolik omáčky si dáváte)


Ingredience:
1200ml čistého dýňového pyré (nebo prostě jen uvařte 2 střední Hokkaido dýně po 13 minut a umixujte je do hladka)
160g hovězích plátků od THE VEGETARIAN BUTCHER (tahle část je dobrovolná)
2 střední cibule (nakrájené na jemno)
2 plechovky hrášků (cca 300g)
1 velkou hrst Italské petržele (nakrájené na jemno)
2 and ¼ čajové lžíce česnekového prášku
1 čajové lžíce majoránky
½ čajové lžíce pepře
½ čajové lžíce soli
½ čajové lžíce kmínu
500ml zeleninového vývaru
4 čajové lžíce MÉHO PARMESAN SÝRU (Můžete použít i Lahůdkové droždí, ale nebude to stejné)


Přidejte cibuli do velké pánve s dvěma polévkovými lžícemi olivového oleje a nechte ji zesklovatět na střední až velké teplotě po zhruba 5-7 minut.
Dále přidejte všechno koření, až na Parmezán a také přidejte hrášek.
Pakliže nechcete hrášek, tak můžete použít brokolici či fazolové lusky.
Ale pokud se rozhodnete jít pro brokolici, tak jí nedávejte do omáčky, ale pouze navrch hotového jídla na talíř.
Nyní vše zamíchejte a nechte hrášek prohřát po 3-5 minut.
Přidejte pyré se čtyřmi čajovými lžícemi Parmezánu a zamíchejte spolu se čtyřmi polévkovými lžícemi sojového nebo mandlového mléka.
Pak jen přilijte 500ml zeleninového vývaru a zamíchejte.
Nyní vše přiveďte k varu a následně snižte na vření/dušení a nechte vše dělat svojí magii po 15-20 minut či až omáčka pořádně zhoustne.


PRO HOVĚZÍ PLÁTKY:
(Nikdy je nepřidávám do omáčky, protože jsou lepší křupavé)

½ čajové lžičky česnekové prášku
½ čajové lžičky cibulového prášku
½ čajové lžičky papriky
½ čajové lžičky kmínu
½ čajové lžičky majoránky
½ čajové lžičky vegan worchester omáčky
Špetku soli a pepře

Jednoduše je přidejte na pánev s trochou oleje, spolu s kořením a omáčkou a nechejte je opéct až budou křupavé na středním až velkém plameni.

PODÁVEJTE S RÝŽÍ, HOVĚZÍMI PLÁTKY, PARMEZÁNEM A PETRŽELKOU!


Žádné komentáře:

Okomentovat