sobota 26. listopadu 2016

VEGAN - CHILLI TOMATO BEAN SOUP/SAUCE AND RED LENTILS (AKA MEXICAN)/ CHILLI RAJČATOVÁ POLÉVKA/OMÁČKA S FAZOLEMI A ČERVENOU ČOČKOU




This is my kind of improved recipe of my previous chilli soup version I made and posted on VEGAN AMINO APP.
It was delicious, but it needed something.
But this one?
Delicious, you can make the same amount like I did and freeze it for about 3 months for sure.
Eat it on its own or with quinoa, rice, tortillas or with baked sweet potato fries.
Simply to say, it is versatile.
YOU HAVE TO TRY THIS RECIPE!

(This recipe is for about 8 medium sized meals)

 Ingrediences:

1,3 kg ripe tomatoes (sliced into small cubes)
2 medium sized onions (finely chopped)
280ml of tomato paste
360ml of vegetable stock
140g of uncooked red lentils
480g of rinsed red kidney beans
210g of BONDUELLE MEXICANA BEAN & CORN MIX IN CHILLI SAUCE
2 cloves of garlic (minced)
20ml of lime juice
2 small bay leaves
9g of marjoram
9g of oregano
9g of basil
1 teaspoon of chilli flakes  (or less)
25g of Nutritional yeast
A pinch of salt and pepper


Preheat your big pot on a stove which is preheated to medium high heat with a tablespoon of olive oil or any oil of your preference.
Then add your onion and alow it to get translucent.
After couple of minutes, add all of your dry seasoning + garlic, except for Nutritonal yeast and stir.
If it is done this way, seasoning gets stronger.
This time add tomatoes, vegetable stock and tomato paste and stir until mixed well, later on add lime juice Nutritional yeast and cook on a medim heat with a lid on for 15 minutes.
Next thing to do is to add your rinsed beans, uncooked red lentils (which will get cooked naturally in the heat of your soup and it takes no time) and Bonduelle mix.
Cook everything on a simmering heat for 15 minutes and serve.


Czech:

Tohle je moje vylepšená verze na předchozí chilli polévku, kterou jsem umístila na stránky aplikace VEGAN AMINO.
Byla výborná, ale něco tomu chybělo.
Ale tato?
Výborná, pakliže ji uděláte ve stejné velikosti jako já, tak si vše můžete zmrazit až po 3 měsíce.
Jezte to samo o sobě či si k tomu uvařte quinou, rýži, podávejte s tortillami či s s pečenými hranolkami ze sladkých brambor.
Jednoduše řečeno je velice univerzální.
MUSÍTE ZKUSIT TENTO RECEPT!

(Z tohoto receptu vzejde okolo 8 středních porcí)

Ingredience:

1,3kg zralých rajčat (nakrájené na malé kostičky)
2 střední cibule (najemno nakrájené)
280ml rajčatového protlaku
360ml zeleninového vývaru
140g nevařené červené čočky
480g umytých red kidney beans
210g BONDUELLE MEXICANA mixu s fazolemi a kukuřicí v chilli omáčce
2 stroužky česneku(utřeného)
20ml šťávy z limetky
2 bobkové listy
9g majoránky
9g oregana
9g bazalky
1 čajová lžička chilli vloček (či méně)
25g Lahůdkového droždí
Štědrá špetka soli a pepře


Předehřejte veliký hrnec na svém vařiči při střední až veliké teplotě s polévkovou lžící olivového oleje či oleje dle Vaší volby.
Dále přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět.
Po pár minutách přidejte vše koření spolu s česnekem, krom Lahůdkového droždí a zamíchejte.
Tímto způsobem se stane koření silnějším a aromatičtějším.
Nyní přidejte rajčata, zeleninový vývar, rajčatový protlak a zamíchejte, dále přidejte limetkovou šťávu a Lahůdkové droždí a vařte na střední teplotě s pokličkou po 15 minut.
Další věc co je potřeba udělat je přidat k rajčatům umyté fazole, nevařenou červenou čočku (ta se sama uvaří z tepla našeho chilli a trvá to chvíli) a Bonduelle mix.
Vařte vše na jemném plameni po dobu 15ti minut a podávejte.






Žádné komentáře:

Okomentovat