pátek 23. prosince 2016

THE BEST VEGAN CZECH POTATO SALAD/NEJLEPŠÍ VEGANSKÝ ČESKÝ BRAMBOROVÝ SALÁT


When I first started with plant based diet, I told myself that if i am not going to be able to make potato salad the same way I used to eat it when I ate meat on daily basis, that I would be super mad.
But hell yeah!
THE BEST VEGAN POTATO SALAD EVER!
DELICIOUS AND EASY!

I made a ridiculous amount of it, so from this recipe you will probably get 10-14 medium portions.
But keep in mind, it is not just for one day, but for at least 4-5 days and it is not just for me.


Ingrediences:

2 kg of potatoes (use only those which are for salads, such as potatoes called PRINCESS in my case)
250 g of VEGAN Tartar sauce (From a Czech brand SPAK is the best in my opinion)
500 g of VEGAN Mayonnaise (SPAK brand as well)
200 g of a really finely chopped onion
500 g of finely chopped pickles (use semi sweet and semi sour ones)
70ml of a brine from pickles
5 g of salt
½ teaspoon of white pepper
5 g of black salt (You don’t have to use it, but it will get a more authentic flavor)
210 g of a finely grated carrot
240 g of canned peas
3 tablespoons of oil

MOST IMPORTANT!!
COOK YOUR POTATOES WITH A SKIN ON UNTIL SOFT A DAY BEFORE!
AND AFTER THEY COOL DOWN, PLACE THEM INTO A REFRIGERATOR OVER NIGHT!
IT HAS TO BE DONE THIS WAY!

First, get a big container (It is wise to use Vacuum food container – Salad will last longer this way)
And then, a big bowl for mixing ingrediences.
Into a bowl add all your mayonnaise, tartar sauce, onions, pickles, grated carrots, canned peas, salt, black salt, pepper, brine and give it a good mix.
Everything needs to be combined before adding to potatoes.
Now, peel your potatoes and cut them into 1cm x 1 cm big cubes.
Place them into your food container and drizle 3 tablespoons of oil over them.
Mix until everything is well covered and combined and pour your mayonnaise mixture to your potatoes.
Mix again carefully, taste if everything is perfect and put a lid on your vacuum food container and take out the air.
Place the salad into a refrigerator to rest over night!

AND ENJOY IT WITH YOUR LOVED ONES ON CHRISTMAS!

Merry Christmas to all of you and thank you for reading my blog!
Enjoy your holidays!


Czech:

Když jsem poprvé začínala s rostlinnou stravou, řekla jsem si, že jestli nebudu schopná mít stejný bramborový salát, jaký jsem jedla, když jsem o veganství či rostlinné stravě neměla ani ponětí, tak budu hodně naštvaná.
ALE POVEDL SE!
NEJLEPŠÍ VEGANSKÝ BRAMBOROVÝ SALÁT!
VÝBORNÝ A SNADNÝ!

Udělala jsem téměř absurdní možství, takže z tohoto receptu pravděpodobně budete mít 10-14 středních porcí.
Ale prosím mějte na paměti, že toto množství není jen na jeden den, ale alespoň na 4-5 dnů a že to není jen pro mě.


Ingredience:

2kg brambor(používejte pouze ty, které jsem určené pro saláty, jako například brambory jménem PRINCESS co jsem použila já)
250g VEGAN Tatarské omáčky (Od České značky SPAK je dle mého názoru nejlepší)
500g VEGAN Majonézy (SPAK značka také)
200g najemno nakrájené cibulle
500g najemno nakrájených okurek v nálevu (použijte sladkokyselé)
70ml láku z okurek
5g soli
½ čajové lžičky bílého pepře
5g černé soli (Nemusíte ji použít, ale černá sůl dodá na autentičnosti)
210g najemno nastrouhané mrkve
240g hrášku z plechovky
3 polévkové lžičky oleje

TOTO JE NEJDŮLEŽITĚJŠÍ!!
UVAŘTE NELOUPANÉ BRAMBORY DOMĚKKA DEN PŘEDEM!
PO VYCHLAZENÍ JE DEJTE PŘES NOC DO LEDNIČKY!
JE NUTNÉ TO UDĚLAT TAKTO!

Nejdříve si vezměte velkou dózu (Bylo by nejlepší použít vakuovou dózu – salát alespoň vydrží déle)
A pak velkou mísu na míchání ingrediencí.
Do mísy přidejte všechnu majonézu, tatarku, cibuli, okurky, nastrouhanou mrkev, hrášek, sůl, černou sůl, pepř, lák z okurek a pořádně zamíchejte.
Je důležité vše důkladně promíchat, než to přidáme k bramborám.
Nyní oloupejte brambory a nakrájejte je na 1 cm x 1 cm velké kostičky.
Dejte je do Vaší velké dózy a potřísněte je 3 polévkovými lžícemi oleje.
Zamíchejte dokud nebudou všechny pokryty a přidejte obsah mísy s majonézou atd.
Opět pořádně zamíchejte, ochutnejte a přikryjte víkem a v případě použití vakuové dózy nezapomeňte dostat pryč vzduch.
Dejte salát do ledničky odpočinout přes noc!


A UŽIJTE SI JEJ S VAŠIMI MILOVANÝMI NA VÁNOCE!

Veselé Vánoce Vám všem a děkuji, že čtete můj blog!
Hezké svátky!



Žádné komentáře:

Okomentovat