pátek 16. prosince 2016

VEGAN CHOCOLATE WALNUT BUTTER/VEGAN ČOKOLÁDOVÉ MÁSLO Z VLAŠSKÝCH OŘECHŮ



So, I was bored the other night and I’ve realised that I have a ton of walnuts.
And recently I fell in love with making homemade nut butters, so it was obvious what I was going to do.
Making a homemade butter is easy, much cheaper than store bought ones and also you are aware of what you are putting in them.
So I’ve created an amazing simple chocolate walnut butter, that is easy, contains few ingrediences and can be used for everything; on a toast, as a dip for your fruits or baking, which I will show you in few weeks for sure.


(You will get around 270g of butter)

Ingrediences:

280g of toasted walnuts
2 tablespoons of golden syrup
3-4 tablespoons of raw cacao powder
3 tablespoons of oil (I am using rice oil, but feel free to use different kind, but stay away from Olive oil)
Pinch of salt


Just add your walnuts into a food processor and pulse from 0 to max until almost smooth.
Then, add your oil, salt and keep processing until it gets really creamy, after that add golden syrup and cacao powder and process until combined.
You can keep this out of a fridge or in, but if you put it into a refrigerator, keep in mind that the butter will be more solid, so take it out for at least 10 minutes before use.
Enjoy!


Czech:


Včera večer jsem se nudila a pak mi došlo, že mám doma tunu vlašských ořechů.
A vzhledem k tomu, že jsem nedávno propadla výrobě domácích ořechových másel, tak plán byl jasný.
Ořechová másla jsou velice snadná, mnohem levnější než ta kupovaná v obchodě a také je skvělé, že víme, co jsme do nich dali.
Takže jsem vyrobila skvělé čokoládové máslo z vlašských ořechů, které je snadné, obsahuje jen pár ingrediencí a může být použito na cokoli.
Na toast, jako dip pro ovoce či pečení, což Vám v příštích týdnech ukáži určitě.


(Z uvedeného možství Vám vzejde 270g másla.)


Ingredience:

280g pražených vlašských ořechů
2 polévkové lžíce GOLDEN SYRUP/ZLATÉHO SYRUPU (najdete jej v Tescu)
3-4 polévkové lžíce raw cacao prášku
3 polévkové lžíce oleje (Já použila rýžový olej, ale nebojte se použít jiné druhy, jen sy hlavně vyvarujte Olivovému oleji)
Špetka soli



Jednoduše přidejte vlašské ořechy do food processoru a pulsujte z 0 na maximum do hladka.
Pak přidejte olej, sůl a dále mixujte dokud vše nebude krémové, poté přidejte golden syrup a cacao prášek a mixujte dokud vše nebude perfektně zkombinované.
Můžete skladovat mimo lednici či v ní, ale pakliže to dáte do lednice, tak se mějte na pozoru s tím, že to bude tuhé, takže vždy předtím než budete chtít konzumovat, to vyndejte minimálně na 10 minut z lednice.


Žádné komentáře:

Okomentovat