For those who don’t know – tofu scramble is supposed to be a
compensation or a replacement for scrambled eggs.
But I thing that it is completely different. Yet incredibly tasty and
from my point of view, I love to do this more often, because it is quick,
healthy and delicious (and it also doesn’t make you feel all heavy like
scrambled eggs usually do)
(From this recipe you will get
4-5 portions)
Ingrediences:
370 g of mushrooms (finely diced)
140 g of onions (finely chopped)
30 g of parsley (finely chopped)
400 g of a firm or an extra firm natural tofu (crumbled) –
drain water from your tofu
7 g of turmeric powder
5 g of sweet paprika
10 g of marjoram
10 g of ground cumin
½ teaspoon of pepper
15 ml of sweet soy sauce
7 g of black salt
1 teaspoon of full fat mustard
2 big handfuls of baby spinach
Pinch of salt
In a large pan preheated on a medium to high heat with a few
drops of oil (it is better not to use olive oil here) add your onion and allow
it to become translucent, after that add parsley, cook it with onions for 2-3
minutes and then add mushrooms and let them cook for 5-10 minutes or until soft
and water from them will evaporate.
Now, add tofu (crumble it in your hands) along with all
seasoning and stir together .
Cook on a medium heat for another 7-10 minutes and in a last
minute add fresh baby spinach and stir.
Spinach will need around 1 minute to cook.
And you are done!
Enjoy your meal!
Enjoy your meal!
Czech:
Pro ty, kdo nemají ponětí, co tofu scramble je – tak tofu scramble má
za účel nahrazovat či vykompenzovat míchaná vajíčka.
Já si upřímně myslím, že je to něco naprosto odlišného.
Ale neuvěřitelně chutného a z mého úhlu pohledu, to velice ráda vařím, protože je to rychlé, zdravé a výborné (a také Vás to tzv „nezabetonuje“ a nebudete se cítit těžce jako většinou po míchaných vajíčkách)
Ale neuvěřitelně chutného a z mého úhlu pohledu, to velice ráda vařím, protože je to rychlé, zdravé a výborné (a také Vás to tzv „nezabetonuje“ a nebudete se cítit těžce jako většinou po míchaných vajíčkách)
(Z tohoto receptu Vám vzejde 4-5
porcí)
Ingredience:
370g žampionů (najemno nakrájených
140g cibule (najemno nakrájené)
30g petržele (najemno nakrájené)
400g pevného tofu natural (rozdroleného) – odlijte vodu a
usušte
7g kurkumy
5g sladké papriky
10g majoránky
10g mletého kmínu
½ čajové lžičky pepře
15ml sladké sojové omáčky
7g černé soli
1 čajová lžička plnotučné hořčice
2 velké hrsti baby špěnátu
Špetka soli
Do veliké pánve, předehřáté na středně vysokou teplotu s pár
kapkami oleje (je lepší se vyvarovat olivového oleje) přidejte cibuli a nechte
ji zesklovatět, poté přidejte petržel, vařte ji spolu s cibulí po 2-3
minuty a přidejte žampiony, které vařte po 5-10 minut nebo dokud nezměknou a
všechna voda z nich se nevypaří.
Nyní přidejte tofu (rozdrolené) spolu se vším kořením a
zamíchejte.
Vařte na středním plameni po 7-10 minut a na poslední chvíli
přidejte čerstvý baby špenát a zamíchejte.
Špenátu zabere cca 1 minutu, aby se uvařil.
A máte hotovo!
Ať Vám chutná!
Žádné komentáře:
Okomentovat