pátek 13. ledna 2017

Spaghetti with creamy and cheesy spinach sauce/Spaghetti s krémovo-sýrovou špenátovou omáčkou



No need for words, just try it and send me a picture!


(This recipe is for around 6-7 portions.)


Ingrediences:
460 g of celery sticks (chopped into 1 cm thick pieces)
140 g of onions (2 small) (finely chopped)
5 cloves of garlic (minced)
10 g of fresh parsley (finely chopped)
8 g of ground cumin
4 of bay leaves
5 g of marjoram
5 g of oregano
5 g of basil
¾ of teaspoon of chilli powder
5 g of ground coriandr seeds
20 g of Nutritional yeast (or more!)
1 teaspoon of salt and pinch of pepper
3 vetable stock cubes or 750ml of strong vegetable stock
700 g of spinach (I have used frozen – but defrost it)
300 ml of cooking cream

In a large pan or pot with around two tablespoons of olive oil, add your onions and cook them on medium heat until translucent (around 5 minutes), then add minced garlic to a pan, along with fresh parsley and all dry seasoning, cook around 1 minute and add chopped celery sticks, stir everything together and cook them for 10 minutes (add water if needed).
After 10 minutes it is a time to add defrosted spinach and vegetable stock and cooking cream (I have simply made my own by blending 200 g of oats with 450-500 ml of water – it must be thick as a cream – so add more water only if needed).
Stir together and bring it to boil while still stiring.
After your „sauce“ is boiling, lower the heat to a really gentle simmer and cook it with a lid on for 45 mins to 1 hour (but do not forget to stir from time to time).
The longer the better, and also, it will help you reduce liquid and make it thicker.
But if you want the sauce to be thicker, simply cook for longer or thick it with your favorite starch – or flour.
I didn‘t have to do it, because of my homemade oat cream, which made it thick on its own.
Now just cook your favorite pasta, add sauce and sprinkle a vegan parmesan cheese on top!



Czech:


Není tu nutné nic psát, prostě to vyzkoušejte a pošlete mi fotku!


(Z tohoto receptu vzejde cca 6-7 porcí.)


Ingredience:
460 g řapíkatého celeru (nakrájeného na 1 cm tlustých kousků)
140 g cibule (2 malé) (najemno nakrájené)
5 stroužků česneku (utřeného)
10 g čerstvé petržele (najemno nakrájená)
8 g mletého kmínu
4 bobkové listy
5 g majoránky
5 g oregana
5 g bazalky
¾ čajové lžičky chilli prášku
5 g mletých semínek koriandru
20 g Lahůdkového droždí (či více!)
1 čajová lžička soli a špetka pepře
3 kostky zeleninového bujonu či 750ml silného zeleninového vývaru
700 g špenátu (Použila jsem mražený – rozmrazte jej)
300 g smetany na vaření

Do velké pánve či hrnce se zhruba dvěma polévkovými lžícemi olivového oleje přidejte cibule a nechte je zesklovatět (což potrvá cca 5 minut), poté přidejte nastrouhaný česnek, spolu s čerstvou petrželí a veškerým suchým kořením a vařte cca 1 minutu a pak přidejte nakrájený řapíkatý celer, vše zamíchejte a vařte vše po 10 minut (přidejte vodu, pokud to bude nutné)
Po 10ti minutách je čas přidat rozmrazený špenát, zeleninový vývar a smetanu na vaření(Já jsem jednoduše udělala svojí vlastní umixováním 200g ovesných vloček s 450-500ml vody – musí to být husté jako smetana – takže přidávejte vodu pouze pokud bude třeba).
Zamíchejte vše dohromady a přiveďte k varu a míchejte další minutu, dvě zatímco už bude omáčka bublat.
Až se Vaše omáčka bude vařit, snižte teplotu na velice mírné vření a duste s pokličkou 45 minut až 1 hodinu (Ale nezapomeňte míchat čas od času).
Čím déle tím lépe a také to pomůže snížit obsah vody a zahustí se Vám snáz omáčka.
Ale pokud chcete omáčku hustší, tak jednoduše vařte déle či přidejte Váš oblíbený škrob či mouku.
Já jsem tento krok dělat nemusela, protože má domácí ovesná smetana to zahustila sama.
Nyní pouze uvařte Vaše oblíbené těstoviny, přidejte omáčku a veganský parmesán navrch!


Žádné komentáře:

Okomentovat