This ground vegan meat is so versatile.
Use it the way it is in a recipe or add it into pasta with some creamy
sauce, add it on a toast, or bake it.
Add some flour, bread crumbs and
you have some great meat balls.
The possibilites are endless.
Go wild with this!
(From this recipe you will get
around 5-6 portions but feel free to freeze it for later use upto 3 months)
Ingrediences:
215 g of Linda Mccartney VEGEMINCE
100 g of onion (finely chopped)
4 cloves of garlic (minced)
440 g of celery sticks (cut it into 1 cm thick pieces)
10 g smoked paprika
7 g marjoram
3 bay leaves
4 g sweet paprika
8 g or ground cumin
4 balls of all spice
3 g of basil
10 g of nutritional yeast
5 g of salt
2 g of pepper
25 ml of full-fat mustard
15 ml of Tamari
700 ml of vegetable stock
In preheated a pan on a medium heat with few generous drops
of olive oil add onion and cook them until translucent, then add garlic, celery
sticks along with all the seasoning and vegetable stock.
Stir together well and lastly add minced meat.
Bring it to the boil and cook with a lid on on simmering
heat for 50 minutes and then for 10 minutes on a medium high to really reduce the
liquid and thicken things up.
And now you are done! Enjoy and experiment!
Czech:
Toto mleté veganské maso je tak univerzální.
Použijte jej tak jako v receptu nebo jej přidejte do těstovin
s krémovou omáčkou, přidejte to na toast, pečte.
Přidejte trochu mouky, strouhanky a máte skvělé masové koule!
Možnostem se zde meze nekladou.
Nebojte se s tím experimentovat.
(Z tohoto receptu Vám vzejde
cca 5-6 porcím ale nebojte se vše
zmrazit na později po dobu až tří měsíců.)
Ingredience:
215 g Paula Mccartney VEGEMINCE
100 g cibule (najemno nakrájené)
4 stroužky česneku (utřeného)
440 g řapíkatého celeru (nakrájeného na 1 cm tlusté kousky)
10 g uzené papriky
8 g mletého kmínu
4 kuličky nového koření
3 g bazalky
10 g lahůdkového droždí
5 g soli
2 g pepře
25 ml plnotučné hořčice
15 ml Tamari
700 ml zeleninového vývaru
Do předehřáté pánve na střední teplotu s pár
štědrými kapkami olivového oleje přidejte cibuli a vařte, dokud nezesklovatí,
následně přidejte česnek, řapíkatý celer, spolu se vším kořením a zeleninový
vývar.
Zamíchejte vše dohromady důkladně a přisypte mleté maso.
Přiveďte k varu a poté duste na nízké teplotě po dobu
50 minut a dalších 10 minut na středně velké teplotě, aby ste se zbavili
přebytečné tekutiny a vše zahustili.
A máte hotovo!
Užívejte a experimentujte!
Žádné komentáře:
Okomentovat