středa 25. ledna 2017

VEGAN MINCED MEAT / VEGAN MLETÉ MASO




This ground vegan meat is so versatile.
Use it the way it is in a recipe or add it into pasta with some creamy sauce, add it on a toast, or bake it.
 Add some flour, bread crumbs and you have some great meat balls.
The possibilites are endless.
Go wild with this!


(From this recipe you will get around 5-6 portions but feel free to freeze it for later use upto 3 months)


Ingrediences:
215 g of Linda Mccartney VEGEMINCE
100 g of onion (finely chopped)
4 cloves of garlic (minced)
440 g of celery sticks (cut it into 1 cm thick pieces)
10 g smoked paprika
7 g marjoram
3 bay leaves
4 g sweet paprika
8 g or ground cumin
4 balls of all spice
3 g of basil
10 g of nutritional yeast
5 g of salt
2 g of pepper
25 ml of full-fat mustard
15 ml of Tamari
700 ml of vegetable stock




In preheated a pan on a medium heat with few generous drops of olive oil add onion and cook them until translucent, then add garlic, celery sticks along with all the seasoning and vegetable stock.
Stir together well and lastly add minced meat.
Bring it to the boil and cook with a lid on on simmering heat for 50 minutes and then for 10 minutes on a medium high to really reduce the liquid and thicken things up.
And now you are done! Enjoy and experiment!


Czech:


Toto mleté veganské maso je tak univerzální.
Použijte jej tak jako v receptu nebo jej přidejte do těstovin s krémovou omáčkou, přidejte to na toast, pečte.
Přidejte trochu mouky, strouhanky a máte skvělé masové koule!
Možnostem se zde meze nekladou.
Nebojte se s tím experimentovat.


(Z tohoto receptu Vám vzejde cca  5-6 porcím ale nebojte se vše zmrazit na později po dobu až tří měsíců.)


Ingredience:
215 g Paula Mccartney VEGEMINCE
100 g cibule (najemno nakrájené)
4 stroužky česneku (utřeného)
440 g řapíkatého celeru (nakrájeného na 1 cm tlusté kousky)
10 g uzené papriky
8 g mletého kmínu
4 kuličky nového koření
3 g bazalky
10 g lahůdkového droždí
5 g soli
2 g pepře
25 ml plnotučné hořčice
15 ml Tamari
700 ml zeleninového vývaru


Do předehřáté pánve na střední teplotu s pár štědrými kapkami olivového oleje přidejte cibuli a vařte, dokud nezesklovatí, následně přidejte česnek, řapíkatý celer, spolu se vším kořením a zeleninový vývar.
Zamíchejte vše dohromady důkladně a přisypte mleté maso.
Přiveďte k varu a poté duste na nízké teplotě po dobu 50 minut a dalších 10 minut na středně velké teplotě, aby ste se zbavili přebytečné tekutiny a vše zahustili.
A máte hotovo!
Užívejte a experimentujte!



Žádné komentáře:

Okomentovat